van traditionele letterenstudies en moderne informatietechnologie
 

Anne

Eerst heb ik archeologie gekozen, maar ik kwam er na een jaar achter dat dat niet zoveel voor me was, ik ben toch meer geneigd naar exacte studies. Ik heb ook wel iets met computers, zo heb ik internetlessen gegeven aan ouderen, dan kwam ik bij ze thuis, dat was een groot succes! Op internet vond ik informatiekunde, daar was geen wiskunde voor nodig. Ik vond het ook belangrijk dat het een toegepaste wetenschap was, dat maakt het gevarieerd.

Ik heb moeite met statistiek, en ook vakken waarin statistiek weer terugkomt, maar het is wel gelukt. De programmeervakken liggen me erg goed en dat komt vaak terug. Programmeren gebruik je om onderzoek te doen, onder andere in taal, ik heb bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar hoe je automatisch uit een tekst spreekwoorden kunt halen. Het leukste was logisch programmeren, dan moest je een spel maken.

Voor de master twijfel ik nog tussen de master Informatiekunde en die van Kunstmatige Intelligentie, die studie ligt me eigenlijk ook wel. Ik heb mijn minor er al op aangepast, met vier vakken uit KI. Wat ik later wil gaan doen? Websites maken, programmeren, er kan zoveel, misschien dat ik zelfs nog iets met archeologie kan doen.