van traditionele letterenstudies en moderne informatietechnologie
 

Erik

Ik wilde altijd al iets met computers doen, daar ligt mijn interesse. Mijn vrienden gingen allemaal naar Groningen, daarom ben ik meegegaan naar de voorlichting. Ik ben ook bij informatica geweest, maar daar had je wiskunde B voor nodig, dus dat viel af. De voorlichting van informatiekunde beviel me veel beter. Het technische gedeelte zit er in verwerkt zoals programmeren, maar er worden meer zaken belicht: taal, geschiedenis, cultuur. Ik vind het erg interessant.

Het verschil met de middelbare school is dat de groep kleiner is en je veel zelfstandiger werkt. Maar docenten doen niet moeilijk, je kunt goed overleggen. We begonnen met inleiding logica, dat was flink moeilijk direct al, behoorlijk technisch en een dik boek. Maar ik vond het wel mooi, hè. Later krijg je ook meer de andere aspecten. Ik vind het een goede combinatie. Ik zou andere studenten ook aanraden niet gelijk af te vallen, maar door te zetten en de studie te verkennen.

Een kamer vinden was geen probleem. Met mijn vrienden had ik me al in december ingeschreven bij woningbouwvereniging IN, we wonen nu samen in een studentenflat in Selwerd. Groningen is een leuke stad, je hebt er veel mogelijkheden.