van traditionele letterenstudies en moderne informatietechnologie
 

Nicoline

Sinds december 2004 ben ik afgestudeerd en werk ik bij IBM op een afdeling die applicaties ontwikkelt. Na een zomerstage bij IBM werd mij een traineeship aangeboden. Ik kon direct na mijn afstuderen beginnen!

De kennis die ik heb opgedaan bij Informatiekunde gebruik ik dagelijks. Tijdens mijn studie heb ik bijvoorbeeld geleerd applicaties gebruikersvriendelijk op te zetten. Informatiekunde geeft je de gereedschappen om zowel vanuit de klant, als de eindgebruiker, als de programmeurs te redeneren. Deze manier van denken is erg belangrijk in mijn huidige functie.

Ik zou absoluut weer voor Informatiekunde kiezen als ik weer voor de keuze zou staan! Het is een fantastische veelzijdige studie waarbij je bijvoorbeeld door je zelfgebouwde virtuele wereld heenloopt, een webwinkel voor een boekhandel ontwerpt of een taalprogramma voor kinderen maakt. Bovendien is het een kleine studie, waarbij docenten veel aandacht hebben voor de studenten.

Naast mijn studie heb ik twee jaar in het bestuur van Zeilstichting Aeolus gezeten. Ik heb daar veel sociale en organisationele vaardigheden opgedaan die mij nu goed van pas komen! Als student heb je zoveel meer tijd en vrijheid. Dus zoek uitdagingen op en ga naast je studie in een commisie, reizen of bijvoorbeeld een jaar in het buitenland studeren!