van traditionele letterenstudies en moderne informatietechnologie
 

Xiao

Een studiegenoot zei „bij Sogeti zoeken ze mensen”, toen is er een sollicitatiegesprek geregeld, testje gedaan en toen kreeg ik gelijk een kontrakt mee. Je kunt met Informatiekunde alle richtingen op bij Sogeti, je mag kiezen, dat is fijn van zo'n brede studie. Ikzelf houd vooral van programmeren en zit bij Distributed Software Engineering. Het is me tot nu toe goed bevallen.

Je krijgt eerst 3 maanden basisopleiding. Je gaat dan ook 3 weken naar Amerika, voor teambuilding en zo, en in de weekenden kun je Amerika verkennen! Ik vond het een heel interessante tijd. Nu krijg ik een opdracht bij een bedrijf waarbij allerlei systemen gekoppeld moeten worden en via XML met elkaar moeten communiceren. Mijn studententijd was vrij relaxed, nu wordt er natuurlijk verwacht dat je presteert en deadlines haalt, dat geeft meer druk. Maar het is ook wel leuk, met collega's onder elkaar. Door te werken leer je het practiseren van je kennis, ik heb bijvoorbeeld veel aan de XMLcursus gehad, ook al bij mijn stage.

Ik zou zeker voor Informatiekunde kiezen als ik opnieuw moest kiezen. Je kunt er goed mee uit de voeten in het bedrijfsleven, maar het is volgens mij ook een goede studie als je de wetenschappelijke kant op wilt.