corpus:
woord hoofdwoord

`hlemma` IN ("steel", "stelen") AND `rel` = "obj1"

  1. de auto wordt gestolen binnen de eerste drie maanden na aankomst ; (boom)
  2. Als blijkt dat er toch nog hoop is om Spock te doen herleven , maar dat de bureaucratie er alleen op uit is om de Enterprise te slopen , stelen Kirk en zijn bemanning het schip , offeren hun carrières en uiteindelijk zelfs het schip op voor Spock . (boom)
  3. Als ik een stukje onderzoek naar Edinburgh stuur , beweert de W.H. van die strekking dat ik het van hem gestolen heb . (boom)
  4. De kamers lagen vol stro waar de soldaten geslapen hadden en ook waren er verschillende waardevolle voorwerpen gestolen o.a. een zilveren kettinkje van de dochter . (boom)
  5. President Andrew Johnson liet de zaak volledig uit de hand lopen en het Zuiden viel al snel ten prooi , eerst aan echte rovers en plunderaars die alles stalen wat niet vastgenageld zat en later aan de carpetbaggers die op slinkse wijze de rest kwamen stelen . (boom)
  6. Bijvoorbeeld iemand doodschieten omdat hij appels uit de tuin steelt , Is buiten alle proporties . (boom)
  7. - Het afgeven van een noodreisdocument ( ' laissez-passer ' ) als uw paspoort is gestolen , of als u uw reisdocument bent verloren . (boom)
  8. Het ogenschijnlijke doel was het onrecht uit het koloniale verleden , toen blanken land van zwarten stalen , ongedaan te maken en de armen en landlozen een kans te geven in hun eigen levensonderhoud te voorzien . (boom)
  9. Maar diplomaten speculeren dat Mugabe al een extra tien procent van de stemmen heeft veiliggesteld door de kieslijsten te vervalsen , en dat hij nog eens 20 procent zal stelen door valse stembrieven in de stembussen te deponeren en door een ' creatieve telling ' van de uitgebrachte stemmen . (boom)
  10. In de discussie over de aanpak van dit soort criminaliteit werd juist vandaag een nieuw voorstel gelanceerd : de Raad Nederlandse Detailhandel wil een landelijk winkelverbod invoeren voor mensen die regelmatig artikelen stelen . (boom)

vorige | volgende


tijd: 69.992252ms

Selecteer twee of meer elementen om ze te koppelen:

woord hoofdwoord
lemma relatie lemma
postag postag


mede mogelijk gemaakt door:

Clarin NL