Kinryū Arimoto

From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to navigation Jump to search
Kinryū Arimoto
Arimoto.jpg
Native name
有本 欽隆
Born
Yoshitaka Arimoto

(1940-02-11)February 11, 1940
DiedFebruary 1, 2019(2019-02-01) (aged 78)
Tokyo, Japan
Occupation
Years active1963–2018
Height177 cm (5 ft 10 in)

Kinryu Arimoto (有本 欽隆, Arimoto Kinryū, born Yoshitaka Arimoto, February 11, 1940 – February 1, 2019) was a Japanese actor and voice actor formerly employed by Production Baobab and was a shodan in kenpo.[1][2]

He died on February 1, 2019.[3][4][5][6]

Filmography[edit]

Television animation[edit]

1960s
1970s
1980s
1990s
2000s
2010s

OVA[edit]

Theatrical animation[edit]

Video games[edit]

Dubbing roles[edit]

Live-action[edit]

Animation[edit]

References[edit]

  1. ^ "『ワンピース』エース&マルコ"息子"役の声優、親父・白ひげ役の有本欽隆さん追悼 父キャラ多く担当". ORICON NEWS. Retrieved Sep 19, 2019.
  2. ^ "関智一、有本欽隆さん追悼 初主演&最後の共演も主演で「関係性の深い共演ができて光栄」". ORICON NEWS. Retrieved Sep 19, 2019.
  3. ^ Ashcraft, Brian. "The Japanese Voice of One Piece's Whitebeard Has Died". Kotaku. Retrieved Sep 19, 2019.
  4. ^ Komatsu, Mikikazu. "One Piece Anime Whitebeard VA Kinryu Arimoto Passes Away at 78". Crunchyroll. Retrieved Sep 19, 2019.
  5. ^ https://nlab.itmedia.co.jp/nl/articles/1902/09/news017.html Netorabo
  6. ^ "声優・藤本譲さん、心不全のため死去 「ミスター味っ子」味皇役や「犬夜叉」夢心和尚役など". アニメ!アニメ!. Retrieved Sep 19, 2019.
  7. ^ "CHARACTER -TVアニメ『ジョジョの奇妙な冒険 スターダストクルセイダース』公式サイト". jojo-animation.com (in Japanese). Retrieved July 22, 2019.
  8. ^ "Kinryu Arimoto - 76 Character Images | Behind The Voice Actors". behindthevoiceactors.com. Check mark indicates role has been confirmed using screenshots of closing credits and other reliable sources.
  9. ^ "マイ・ボディガード[吹]". Star Channel. Retrieved March 13, 2019.
  10. ^ "ジョー・ダート 華麗なる負け犬の伝説". Sony Pictures Japan. Retrieved May 23, 2019.
  11. ^ "キングダム・オブ・ヘブン[ディレクターズ・カット版]". Star Channel. Retrieved July 7, 2019.
  12. ^ "エラゴン 遺志を継ぐ者 - 金曜ロードショー - 日テレ". Nippon TV. Retrieved July 9, 2019.
  13. ^ "レッド・スパロー". Fox Japan. Retrieved March 9, 2019.
  14. ^ "3時10分、決断のとき". Star Channel. Retrieved July 21, 2019.
  15. ^ "アポロ13". Star Channel. Retrieved March 21, 2019.
  16. ^ "ブラックホーク・ダウン[吹]". Star Channel. Retrieved September 8, 2019.
  17. ^ "デスペラード[吹]". Star Channel. Retrieved March 13, 2019.
  18. ^ "【ファンが選んだ第7位】007/ドクター・ノオ". Star Channel. Retrieved July 5, 2019.
  19. ^ "エクソシスト/ディレクターズ・カット版". Star Channel. Retrieved September 25, 2019.
  20. ^ "ジーサンズ はじめての強盗". Star Channel. Retrieved March 21, 2019.
  21. ^ "愛しのグランマ". Sony Pictures Japan. Retrieved May 23, 2019.
  22. ^ "<DVD> 沈黙のSHINGEKI/進撃". ヤマダウェブコム. Retrieved October 14, 2019.
  23. ^ "カイト/KITE". Star Channel. Retrieved July 6, 2019.
  24. ^ "ネバー・ダイ・アローン/ミラーズ・クロッシング スペシャル・エディション [DVD]". Amazon Japan. Retrieved June 27, 2019.
  25. ^ "レザボア・ドッグス". Star Channel. Retrieved October 14, 2019.
  26. ^ "シューテム・アップ[吹]". Star Channel. Retrieved June 8, 2019.
  27. ^ "シャッター アイランド". NBCUniversal Japan. Retrieved April 30, 2019.
  28. ^ "ティアーズ・オブ・ザ・サン". NBCUniversal Japan. Retrieved April 27, 2019.
  29. ^ "X−ファイル:真実を求めて[吹]". Star Channel. Retrieved July 14, 2019.
  30. ^ "カーズ/クロスロード". Fukikaeru. Retrieved July 15, 2017.

External links[edit]