Goede leiders zweven niet

Janka Stoker, Harry Garretsen en Jouke de Vries
Datum: 
dinsdag 16 oktober 2018

Dat goede leiders niet zweven en helder communiceren lijkt een simpel advies. In hun nieuwe boek laten Janka Stoker en Harry Garretsen aan de hand van onderzoek en aansprekende voorbeelden zien waarom de ene leider daar beter in slaagt dan de andere. Ze nemen politiek leiders als Donald Trump, Angela Merkel en Mark Rutte de maat, net als bekende voorbeelden uit het bedrijfsleven, zoals Elon Musk en Steve Jobs.

Seks m/v

Seks! Soms lekker, soms lastig

Ellen Laan
Datum: 
dinsdag 9 oktober 2018

Hoewel blijkt dat mensen van alle leeftijden seksualiteit zien als een essentieel onderdeel van hun leven, beschikken ze vaak niet over voldoende 'tools' om er echt van te genieten. Seks is niet zomaar vanzelf lekker. Om plezier te beleven aan seks moet je weten wat jij en je partner nodig hebben om opgewonden te worden en zin te krijgen, én moet je kunnen en durven aangeven wat je wel en niet wilt. Ideeën over hoe het zou moeten en wat ‘normaal’ is staan onbekommerd genieten vaak in de weg.

Hanzelezing

Welkom in de betekeniseconomie!

Datum: 
woensdag 3 oktober 2018

Bedrijven die zich louter richten op winstmaximalisatie hebben hun langste tijd gehad. Maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft de toekomst, zoals populaire bedrijven als Tony Chocolonely, Dopper en de Vegetarische Slager al laten zien. Na de agrarische economie, de industriële economie en de kenniseconomie koersen we af op een betekeniseconomie met een vorm van ondernemen waar niet alleen een kleine groep aandeelhouders beter van wordt, maar de hele wereld.

Gastschrijver 2018
Auke Hulst

Zwemmen in brak water

Auke Hulst
Datum: 
maandag 1 oktober 2018

In zijn openingslezing onderzoekt Auke Hulst de invloed die kruisbestuiving tussen verschillende, op het oog afgebakende genres en disciplines heeft gehad op de literatuur in het algemeen en zijn eigen werk in het bijzonder. Hij gaat in op de vrijheid van de buitenstaander, het openbreken van literaire bastions en de verschillen tussen kunst en commercie, om te komen tot een persoonlijk manifest, een onafhankelijkheidsverklaring.

Gastschrijver Auke Hulst - Zwemmen in brak water - 1 oktober 2018

 

Brexit, Trump & de Nederlandse economie

Laura van Geest
Datum: 
woensdag 26 september 2018

De dreiging van een mondiale handelsoorlog, de aanstaande Brexit en het America First-optreden van Donald Trump illustreren dat de economische grenzen tussen landen weer meer gesloten lijken te raken. Het zijn tekenen dat de globalisering onder druk staat.  Maar hoe zit het eigenlijk met de voor- en nadelen van globalisering, wie zijn in de moderne wereldeconomie de winnaars en verliezers?

Seks m/v

De man is geen jager

Jelto Drenth
Datum: 
dinsdag 25 september 2018

De mens is verbluffend gevarieerd, in doen en laten, in gedachten, in gevoelens. Dat geldt zeker ook voor ‘seksualiteit’. Juist bij seks lijkt de waarneming haast reflexmatig gekleurd te worden door het gegeven dat er twee seksen zijn.

Gastschrijver 2018
Auke Hulst: Zwemmen in brak water

Duurzaam tegenspreken

Auke Hulst in gesprek met Mathijs Sanders
Datum: 
maandag 24 september 2018

Auke Hulst gaat in gesprek met Mathijs Sanders, hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde, over zijn werk, over de betekenis en het kritische vermogen van literatuur en over het thema van dit gastschrijverschap: grensoverschrijdingen.

Gastschrijver Auke Hulst - Duurzaam Tegenspreken - maandag 24 september

 

We Hate Each Other More than the Jews

Els van Diggele, co-speaker Jan Keulen
Datum: 
dinsdag 18 september 2018

It’s a question asked around the world: after decades of the Israeli-Palestinian peace process, why do we seem further than ever from a resolution? Historian Els van Diggele reaches an unsparing conclusion: a main reason for the failure to achieve a Palestinian state is dissension among Palestinians. She spent a year living in the heart of Ramallah, interviewing dissident intellectuals about politics, history and their lives.

How the Internet is Killing Democracy

Jamie Bartlett
Datum: 
woensdag 12 september 2018

Tech has radically changed the way we live our lives. But have we unwittingly handed too much away to shadowy powers behind a wall of code, all manipulated by a handful of Silicon Valley utopians, ad men, and venture capitalists? And, in light of recent data breach scandals around companies like Facebook and Cambridge Analytica, what does that mean for democracy, our system of government that was created long before big data, total information and artificial intelligence?

How the Internet is Killing Democracy - 12 September 2018

 

Pagina's