Wegen

Projecten

Bekijk alle actuele projecten en waarom we ze uitvoeren.

Ga naar het overzicht

Actuele verkeersinformatie

Ga beter geïnformeerd op weg met 24/7 actuele verkeersinformatie

Meer over verkeersinformatie

Uitgelicht

Extra bevoegdheden weginspecteurs

Sinds 10 juli 2019 kunnen weginspecteurs met de status van BOA (Buitengewoon Opsporingsambtenaar) een boete uitschrijven voor 2 extra verkeersovertredingen: het rijden over de vluchtstrook en hoogteoverschrijdingen bij tunnels.

Verbrede A6 een jaar eerder open

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft de nieuwe verbrede snelweg A6 bij Almere officieel geopend. Een jaar eerder dan gepland maakt het verkeer gebruik van 4 in plaats van 2 rijstroken per rijrichting.

Zo ga je om met vakantiefiles

Het is een grote ergernis voor vakantiegangers: files. Zeker in eigen land kunnen ze je humeur verpesten. Dat weet ook Frank Boer, verkeersspecialist bij Rijkswaterstaat. ‘Accepteer dat je in een file terecht kunt komen en maak je er niet al te druk om.’

Projecten

Vraag en antwoord

Hoe kan ik zien welke wegen van welke wegbeheerder zijn?

Dit staat beschreven op de pagina Wegbeheer in Nederland, waarop de wegbeheerders per wegnummer vermeld staan.

Wat kan ik doen bij schade aan mijn auto door slecht wegdek?

Wanneer u schade heeft aan uw auto en Rijkswaterstaat daarvoor aansprakelijk wilt stellen, kunt u een schadeformulier invullen dat u vindt op de pagina Schade verhalen.


Wie zorgt er voor bewegwijzering?

De Nationale Bewegwijzeringsdienst zorgt voor uniforme bewegwijzering op alle wegen in ons land. Dat geeft de weggebruiker duidelijkheid. In de NBd zijn alle wegbeheerders vertegenwoordigd: Rijkswaterstaat, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Interprovinciaal Overleg en Unie van Waterschappen.

Bekijk alle veelgestelde vragen