Skip to ContentSkip to Navigation
AlumniBlijf betrokken

Pas afgestudeerd

We hopen dat je ook na je studie contact blijft houden met de universiteit. Als oud-student maak je deel uit van een wereldwijd netwerk van oud-studenten, docenten, onderzoekers en studenten. Je kunt gebruik maken van de kennis en ervaringen van anderen en ook zelf bijdragen leveren.

Blijf betrokken

Als je een diploma hebt behaald aan de RUG ontvang je automatisch ons alumnimagazine Broerstraat 5 of de Worldwide Newsletter. Ben je verhuisd of heb je een nieuw e-mailadres? Laat het ons weten via www.rug.nl/alumni/wijzigingen. Betrokkenheid van oud-studenten is voor de RUG heel belangrijk. Dankzij jouw feedback kunnen we ons onderwijs verbeteren. Je kunt nieuwe generaties studenten helpen door bijvoorbeeld mentor te worden of een gastles te geven over jouw werkervaringen. En je kunt bijzondere onderwijs- en onderzoeksprojecten steunen via het Ubbo Emmius Fonds, het ‘goede doel’ van de RUG.

Blijf actief

Voor oud-studenten tot 35 jaar is er het Jonge Alumni Netwerk (JAN), om je in je loopbaan en persoonlijke ontwikkeling te steunen. Veel studierichtingen hebben een eigen alumnivereniging. De universiteit, faculteiten en de verenigingen organiseren regelmatig alumni-activiteiten. Wereldwijd zijn er alumnikringen, die een paar keer per jaar bij elkaar komen en wetenschappelijk onderzoek en onderwijs steunen. Volg ons op LinkedIn, Facebook of Twitter voor activiteiten en nieuws van, voor en over alumni en kom in contact met meer dan 100.000 studenten en oud-studenten.

Loopbaan en studie

De universiteit biedt allerlei mogelijkheden op het gebied van postacademisch onderwijs, cursussen en bijscholing. Op de site van Career Services staan handige tips voor het vinden van een baan of stageplek.

Sport

Na je afstuderen kun je tot drie jaar lang (blijven) sporten bij de ACLO. Voor €134,95 sport je onbeperkt voor een jaar lang!

ICT-voorzieningen en bibliotheek

Na je uitschrijving als student kun je niet langer gebruik maken van de ICT-voorzieningen van de RUG en heb je alleen nog toegang tot de publieke voorzieningen van de Universiteitsbibliotheek. Hier vind je een overzicht van de UB-diensten die beschikbaar blijven.

Laatst gewijzigd:10 juli 2018 14:51
printOok beschikbaar in het: English