Skip to ContentSkip to Navigation
Onderwijs

Waarom Groningen?

De RUG is een Top 100-universiteit

Het academiegebouw

De Rijksuniversiteit Groningen staat voor onderwijs op topniveau. Wij bieden een breed scala aan interessante en internationaal hoog gewaardeerde opleidingen. Als student bij de Rijksuniversiteit Groningen heb je de keuze uit meer dan 60 bachelor- en masterprogramma’s en krijg je begeleiding van hoge kwaliteit. Uitzonderlijk gemotiveerde en getalenteerde studenten worden uitgenodigd om deel te nemen aan het Honours College voor een extra uitdaging.

Baanbrekend onderzoek

Onderzoek

De RUG behoort tot de beste research-universiteiten in Europa. De universiteit voert baanbrekend en maatschappelijk relevant onderzoek uit en maakt daarbij verbindingen tussen vakgebieden. Ons onderzoek concentreert zich op drie belangrijke thema’s: Energie, Gezond Oud Worden en Duurzame Maatschappij. Met deze thema’s wil de universiteit de kloof tussen wetenschap en het dagelijks leven verkleinen. Naast het ontwikkelen van je eigen talenten krijg je als student bij de RUG de kans om bij te dragen aan ons onderzoek.

Bruisende studentenstad

Een mooie dag op het terras

Groningen is een levendige studentenstad. De gemiddelde leeftijd van zijn inwoners is het laagst van alle steden in Nederland; één op de vier is er student. Overal om je heen kun je studenten zien: genietend van het nachtleven, studerend in het Noorderplantsoen of druk bezig met een bijbaantje. Groningen is een veilige en groene stad, met infrastructuur waar fietsers op de eerste plaats staan en gezellige stadsparken waar je lekker tot rust kunt komen. #NothingTopsGroningen

400 jaar reputatie

Nobelprijs

De Rijksuniversiteit Groningen heeft een rijke geschiedenis en een uitstekende reputatie. Gedurende haar 400-jarig bestaan hebben vele getalenteerde mensen uit allerlei vakgebieden gestudeerd en gewerkt bij de Rijksuniversiteit, waaronder Nobelprijswinnaars, zoals Ben Feringa, de eerste vrouwelijke student in Nederland, de eerste Nederlandse astronaut en de eerste president van de Europese Centrale Bank.

Groningen als cultureel centrum

Cultuur

Op cultureel gebied is Groningen een belangrijke speler, zowel nationaal als internationaal. Groningen organiseert unieke festivals en evenementen, zoals Noorderzon en muziekfestival Eurosonic Noorderslag. Er zijn tal van musea, zoals het Groninger Museum, waar je moderne tentoonstellingen kunt vinden. De stadsschouwburg is meer dan 130 jaar oud en is een van de beste theaters in Nederland. Met een ruim aanbod aan films, theater, muziek en kunst is er in Groningen iets te doen voor elke cultuurliefhebber.


Jeremy Dillman, BSc. Psychologie student

"Tijdens mijn bachelor ontdekte ik de culturele mogelijkheden en levendigheid die alleen een stad waar een kwart van de inwoners student is kan bieden."

Jeremy Dillman, BSc. Psychologie student


Ontwikkel je talent

Onderwijs

Groningen en zijn universiteit bieden de mogelijkheden om het maximale uit jezelf te halen en om je talent zo volledig mogelijk te ontwikkelen. Als een van onze studenten ontwikkel je niet alleen je talenten en vaardigheden, maar lever je ook een bijdrage aan maatschappelijk relevant onderzoek. Om je te begeleiden terwijl je aan het studeren en onderzoeken bent staan onze professoren en studiebegeleiders altijd voor je klaar. Je kunt voor meer carrièreadvies ook terecht bij Career Services Centre. Groningen is ook nadat je afgestudeerd bent een geweldige plek om te leven en wonen; je kunt werk vinden bij de universiteit of één van de vele creatieve bedrijven in Groningen!

Reis de wereld over

Faciliteiten

De Rijksuniversiteit heeft hechte internationale banden met vooraanstaande buitenlandse universiteiten, wat betekent dat je zonder problemen een deel van je opleiding in het buitenland kunt volgen. De Universiteit biedt daarnaast unieke internationale Master programma's in samenwerking met andere grote Europese universiteiten. Groningen ligt op een centrale locatie in Europa, waar Parijs, Londen en Kopenhagen slechts een paar uur van je vandaan liggen. Deel je reiservaringen met ons: #MyUGStory.

Maak internationale vrienden

Springplank

Onze Universiteit staat bekend om haar grote internationale community. Meer dan 4000 internationale studenten komen jaarlijks naar Groningen vanuit meer dan 120 landen. Meer dan 180 van onze opleidingen worden gegeven in het Engels: Met een diploma van de Rijksuniversiteit kun je bijna overal ter wereld aan de slag. Daarnaast is studeren in Groningen een van de beste manieren om internationale contacten te leggen en vrienden over de hele wereld te maken.

Probeer nieuwe sporten

Sport

Het sportcentrum van de Universiteit, de ACLO , is het grootste studentensportcentrum in Nederland. Ga voetballen met je vrienden, bezoek een Zumbales of beleef het avontuur van rotsklimmen: de ACLO heeft altijd wat voor jou. Bij de ACLO kun je meer dan 85 verschillende sporten beoefenen, en via de ACLO kun je lid worden van 49 verschillende sportverenigingen. Naast onze sportfaciliteiten biedt de Universiteit speciale mogelijkheden voor topatleten om hun studieprogramma aan te passen aan hun sportschema.


#thecityisourcampus

#thecityisourcampus

Groningen is een levendige studentenstad die barst van de hotspots. In het centrum vind je de Vismarkt en de Grote Markt, waar je drie dagen per week verse producten kunt kopen of lekker kunt genieten van een visje. Ga naar de Oude Kijk in’t Jatstraat naast ons Harmoniegebouw voor een lekkere en gezonde lunch met je medestudenten. Wil je graag shoppen? Kom langs bij de Zwanestraat: de beste en gezelligste winkelstraat van Nederland. Lekker bijkletsen met je vrienden? Spreek af in één van de vele restaurants of terrasjes in de stad. Groningen is je campus!

Onze studenten wonen, leven en studeren door de hele stad; #thecityisourcampus

Laatst gewijzigd:13 september 2018 12:33
printView this page in: English