Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit WijsbegeerteNieuws

Laatste nieuws

Hieronder vindt u een overzicht van de laatst verschenen nieuwsberichten.

Drie RUG-medewerkers treden toe tot de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen
Wanneer:12 februari 2018

De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) heeft Jan-Willem Romeijn en Jacquelien Scherpen benoemd als nieuw lid. Jouke de Vries is benoemd als directeur.

Kuipers en Nobbe winnen Science Slam
Wanneer:01 februari 2018

Promovenda Nadine Kuipers en dichter Richard Nobbe (student Filosofie) hebben met hun gedicht Science Slam 2018 van Studium Generale Groningen gewonnen. Het gedicht gaat over het onderzoek van Kuipers, die bij Engelse taal- en letterkunde middeleeuwse teksten over landbouw onderzoekt.

Broerstraat 5, Nummer 4, december 2017
Wanneer:21 december 2017

De hoofdpersonen in het decembernummer van ons alumnimagazine Broerstraat 5 leggen een positieve daadkracht aan de dag, die blijk geeft van veel optimisme voor de toekomst.

ERC-beurzen helpen drie RUG-wetenschappers naar de top
Wanneer:28 november 2017

Drie onderzoekers aan de Rijksuniversiteit Groningen hebben een ERC Consolidator Grant toegekend gekregen. Het gaat om Catarina Dutilh Novaes, Ming Cao en Syuzanna R. Harutyunyan. De European Research Council (ERC) kent deze persoonsgebonden subsidies van 2 miljoen euro toe aan excellente wetenschappers. Hiermee stimuleert de ERC baanbrekend onderzoek in Europa.

ERC-beurs voor Catarina Dutilh Novaes
Wanneer:28 november 2017

De ERC heeft een onderzoeksbeurs (Consolidator Grant) toegekend aan Catarina Dutilh Novaes

Topscore voor onze filosofie-opleidingen in Keuzegids Universiteiten
Wanneer:16 november 2017

Beide bacheloropleidingen Filosofie in Groningen krijgen opnieuw het kwaliteitszegel Topopleiding van de Keuzegids Universiteiten

RUG beste brede klassieke universiteit van Nederland
Wanneer:15 november 2017

Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Nederlandse Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding. In de lijst van Beste Universiteiten staat de universiteit van het Noorden in de categorie ‘Brede Klassieke Universiteiten 2018’ net als vorig jaar op de eerste plaats, echter nu niet gedeeld.

Han Thomas Adriaenssen gekozen als nieuw lid van De Jonge Akademie
Wanneer:14 november 2017

Han Thomas Adriaenssen is door De Jonge Akademie (DJA) van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen verkozen tot nieuw lid.

Twee RUG-onderzoekers treden toe tot ​D​e Jonge Akademie
Wanneer:13 november 2017

Twee jonge wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen zijn toegelaten tot De Jonge Akademie: Han Thomas Adriaenssen en Bettina Reitz-Joosse.

Lodi Nauta Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw
Wanneer:06 september 2017

Woensdag 6 september 2017 ontving prof.dr. L.W. (Lodi) Nauta een Koninklijke Onderscheiding tijdens de opening van het academisch jaar van de Faculteit Wijsbegeerte. Hij wordt benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Veni-beurs voor Ronnie Hermens
Wanneer:28 juli 2017

NWO heeft aan Ronnie Hermens een Veni-onderzoeksbeurs toegekend

Alumnus van het Jaar Merel Rumping in Broerstraat 5
Wanneer:05 juli 2017

Het julinummer van alumnimagazine Broerstraat 5 opent met een interview met Alumnus van het Jaar Merel Rumping. Zij is sociaal ondernemer en wil onderbeenprotheses voor iedereen bereikbaar maken, te beginnen in Colombia.

printOok beschikbaar in het: English