Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuws

Verfijn uw zoekopdracht

Herstel standaardwaarden
check form
  • Nieuws per interessegebied

  • Nieuws per onderwerp

  • Nieuws van

  • Nieuws per doelgroep

Nieuws doorzoeken

Zoeken naar nieuwsberichten van dit kalenderjaar. Oudere berichten kunt u vinden in het archief.

Search form

Resultaten 1 - 10 / 1056*

Overlast: nieuwe sloten op studio's UB Binnenstad
Datum:22 februari 2019

In de week van maandag 25 t/m donderdag 28 februari worden nieuwe sloten geplaatst in alle dag- en groepsstudio's in de UB Binnenstad. Dit in verband met een nog te ontwikkelen systeem waarbij studio's online (bijvoorbeeld via de bibliotheek-app) gereserveerd, geopend en gesloten kunnen worden.

RUG gunt bouw Feringa Building aan Ballast Nedam
Datum:22 februari 2019

De bouwkundige aanbestedingsprocedure voor de bouw van onze nieuwe Feringa Building is binnenkort afgerond: Ballast Nedam gaat het indrukwekkende gebouw voor Beta-technisch onderwijs en onderzoek bouwen op de Zernike Campus.

Aandacht voor jongeren in een kwetsbare positie toegenomen
Datum:22 februari 2019

Scholen en gemeenten werken samen om voortijdig schoolverlaten terug te dringen. Per 1 januari 2019 is de wet van kracht die deze samenwerking borgt. Daarvóór hebben diverse regio’s hier al ervaring mee opgedaan. Die ervaringen zijn overwegend positief, zo blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen. De meeste scholen en Regionale Meld- en Coördinatiepunten (RMC) denken nu meer kwaliteit te kunnen leveren en zijn tevreden over de samenwerking. De nieuwe manier van werken leidt echter wel tot meer werkdruk voor de RMC-coördinatoren. En de financiële middelen schieten te kort.

Laura Peters: 'De strafrechtketen is aan het vastdraaien'
Datum:21 februari 2019

In een poging procedures te versnellen wil het Openbaar Ministerie vooraf met bekennende verdachten afspraken kunnen maken over de hoogte van de straf.

Laura Peters: 'Ondermijningszaken typeren zich doordat we een vermogende verdachte hebben'
Datum:20 februari 2019

In Amerika en de meeste landen om ons heen gebeurt het al: vonnisafspraken tussen aanklagers en verdachten en hun advocaten. Verdachten tekenen dan voor een lagere straf in ruil voor medewerking.

De ongebruikelijke erfelijkheid van telomeerlengte
Datum:20 februari 2019

Bij de overerving van telomeerlengte spelen epigenetische effecten een belangrijke rol. Zeker een derde van de overerving is epigenetisch van aard. Dat concluderen Groninger onderzoekers, die voor het eerst een schatting van dit fenomeen konden maken na onderzoek bij kauwtjes in het wild.

Martina Althoff: 'Met enkel het strafrecht loop je het risico dat uiteindelijk niemand zich begrepen voelt'
Datum:20 februari 2019

Beledigd vanwege je huidskleur, weggepest als ondernemer en dan mogelijk een taakstraf krijgen als je jezelf verdedigt. Noodweer of eigenrichting?

Geneeskunde in Groningen goed en vooruitstrevend
Datum:20 februari 2019

Zowel de bachelor- als de masteropleiding Geneeskunde van de Rijksuniversiteit Groningen behoren tot de beste van het land. Samen met de geneeskundeopleidingen in Maastricht en aan de Vrije Universiteit kreeg Groningen het oordeel ‘goed’ tijdens de nieuwste visitatieronde van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) in 2017-2018. De NVAO oordeelde dat alle acht Nederlandse geneeskundeopleidingen voldoen aan de voorwaarden. De organisatie heeft daarom accreditatie verleend tot november 2024.

* Het aantal zoekresultaten kan afwijken van het aantal resultaten dat u ziet, omdat sommige documenten afgeschermd zijn.