Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuws

Verfijn uw zoekopdracht

Herstel standaardwaarden
check form
  • Nieuws per interessegebied

  • Nieuws per onderwerp

  • Nieuws van

  • Nieuws per doelgroep

Nieuws doorzoeken

Zoeken naar nieuwsberichten van dit kalenderjaar. Oudere berichten kunt u vinden in het archief.

Search form

Resultaten 1 - 10 / 1031*

Douwe Jan Elzinga: 'Omstreden wethouder Jo Palmen vormt geen hoog en ernstig integriteitsrisico'
Datum:21 februari 2018

Dit concluderen de hoogleraren Douwe Jan Elzinga (Rijksuniversiteit Groningen) en Arno Korsten (Universiteit Maastricht) in een second opinion-onderzoek naar de omstreden wethouder Jo Palmen van Brunssum. Palmen wordt vaak verweten dat hij zich grof en onbehoorlijk uitlaat, wat vaak ook als niet integer wordt gezien. Het rapport, dat zij in opdracht van de gemeenteraad hebben opgesteld, is vanmiddag gepresenteerd, zo meldt de Volkskrant.

Via open datauitwisseling in Thialf werken aan verbeteren schaatsprestaties en grotere schaatsbeleving supporters
Datum:21 februari 2018

Sport, wetenschap en het bedrijfsleven zetten de eerste stap richting digitalisering van de schaatssport. De kracht van deze samenwerking is dat iedere partij zich kan focussen op zijn eigen expertise. Mede dankzij de Data Services Hub van KPN kunnen meerdere partijen nu live op een transparante en schaalbare manier informatie uitwisselen op één platform. Deze ontwikkeling biedt nieuwe kansen voor het verbeteren van de schaatsprestaties en -beleving.

Zes miljoen euro EU-subsidie voor onderzoek gericht op persoonlijke interventies voor patiënten met borstkanker
Datum:21 februari 2018

De Europese Unie kent zes miljoen euro subsidie toe aan MESI-STRAT, een groot internationaal onderzoeksconsortium onder leiding van professor Kathrin Thedieck van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Het onderzoek heeft een looptijd van bijna vijf jaar en richt zich op de samenhang tussen het metabolisme van borstkanker en oncologische signalering aan de hand van systeemgeneeskunde. Het voornaamste doel van het onderzoek is het ontwikkelen van nieuwe modellen om patiënten aan de hand van verzamelde onderzoeksgegevens te kunnen indelen in subgroepen om daardoor gerichte, persoonlijke interventies te kunneninzetten.

Edwin Woerdman benoemd tot hoogleraar markten en regulering
Datum:21 februari 2018

Edwin Woerdman, co-directeur van het Groningen Centre of Energy Law (GCEL), is per 1 februari 2018 benoemd tot hoogleraar markten en regulering.

Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw
Datum:21 februari 2018

De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma Duurzame landbouw Groningen €200.000 bij aan deze leerstoel. En ondersteunt daarmee een bezetting door twee hoogleraren (2 halve fte) met een aanvullend ecologisch en agronomisch profiel.

Landelijke Sterrenkijkdagen in Blaauw Sterrenwacht
Datum:21 februari 2018

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 februari is de Blaauw Sterrenwacht op de Zernike Campus van de Rijksuniversiteit Groningen geopend voor de 42ste Landelijke Sterrenkijkdagen. Deze worden jaarlijks aangestuurd door de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS). De weersvoorspellingen zijn gunstig en verwachten heldere avonden.

Zelforganisatie onderwaterplanten houdt rivieren gezond
Datum:20 februari 2018

Onderwaterplanten spelen een essentiële rol om rivieren en waterlopen gezond te houden. Biologe Loreta Cornacchia van het Koninklijk Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) ondervond dat de waterplant sterrenkroos een regelmatig verspreid 'klonterig' groeipatroon heeft op de rivierbodem. Deze natuurlijke patroonvorming komt het omringende onderwaterleven ten goede en is cruciaal voor de biodiversiteit van waterlopen, schrijft het toonaangevende tijdschrift Ecology. Cornacchia promoveert 23 februari aan de Rijksuniversiteit Groningen op dit onderwerp.

Opinie: Hoge economische groei maskeert oude en nieuwe problemen
Datum:20 februari 2018

De recente, met gejuich ontvangen economische groeicijfers maskeren dat er te weinig is gedaan om de oorzaken van de laatste crisis en groeiende problemen op de arbeidsmarkt op te lossen. Dat schrijven hoogleraren Steven Brakman en Harry Garretsen vandaag in een opinie in het Dagblad van het Noorden.

Zeer hoog ‘slecht‘ cholesterol bij jonge vrouwen vaak te wijten aan erfelijke aanleg
Datum:20 februari 2018

Een zeer hoog ‘slecht‘ cholesterol bij jonge vrouwen is vaak het gevolg van een erfelijke aanleg, blijkt uit onderzoek van wetenschappers van het Universitair Medisch Centrum Groningen, gesteund door de Hartstichting. Vandaag publiceren zij, in een speciale editie van Circulation over hart- en vaatziekten bij vrouwen, de resultaten van hun onderzoek. De verkregen kennis kan de diagnose en preventie van hart- en vaatziekten bij vrouwen verbeteren.

Voormalig Beursgebouw in Leeuwarden open voor publiek tijdens Dag van de Bouw op 2 juni
Datum:20 februari 2018

Voormalig Beursgebouw in Leeuwarden open voor publiek tijdens Dag van de Bouw op 2 juni

* Het aantal zoekresultaten kan afwijken van het aantal resultaten dat u ziet, omdat sommige documenten afgeschermd zijn.