Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuws

Verfijn uw zoekopdracht

Herstel standaardwaarden
check form
  • Nieuws per interessegebied

  • Nieuws per onderwerp

  • Nieuws van

  • Nieuws per doelgroep

Nieuws doorzoeken

Zoeken naar nieuwsberichten van dit kalenderjaar. Oudere berichten kunt u vinden in het archief.

Search form

Resultaten 1 - 10 / 1029*

Europeana Research Grant awarded to Berber Hagedoorn
Datum:21 november 2018

Berber Hagedoorn, Assistant Professor Media Studies at the University of Groningen Centre for Media and Journalism Studies, received the Europeana Research Grant award for her project 'Europeana 1914-1918: AV Storytelling Data in a European Comparative Perspective'.

Zelfsturende teams leiden niet tot meer gelijkheid onder collega’s
Datum:21 november 2018

Het verminderen of zelfs helemaal verwijderen van formeel leiderschap leidt niet tot meer gelijkheid in teams. Door de afwezigheid van een formele leider ontwikkelt zich in zelfsturende teams namelijk een sterkere informele hiërarchie. Om ervoor te zorgen dat teamleden onderling als gelijken met elkaar kunnen samenwerken moet een leider juist een duidelijke structuur bieden, zodat teamleden niet onderling hoeven uit te vechten wie de baas is. Dat concluderen Jacoba Oedzes, Gerben van der Vegt, Floor Rink van de Rijksuniversiteit Groningen en hun collega Frank Walter (Justus Liebig Universität Giessen). Zij publiceren hun bevindingen in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Organizational Behavior.

14 DEC | Conference on Migration and Development: Towards a common agenda for Africa and Europe? Opportunities and obstacles
Datum:21 november 2018

Migration, climate change, insecurity and inequality strongly affect countries in Africa as well as in Europe. Is it possible to tackle these issues through a common agenda based on shared interests?

De revolutie van doe-het-zelfonderzoek in het Universiteitsmuseum
Datum:21 november 2018

Wetenschap is alleen voor wetenschappers? De rondreizende tentoonstelling Beyond the Lab vertelt zeven verhalen over mensen die wetenschappelijk onderzoek openstellen voor iedereen.

Ziek van een gebroken hart
Datum:20 november 2018

Liefdesverdriet, iedereen heeft er weleens aan geleden. Een relatiebreuk is een gebeurtenis met een grote impact, die soms zelfs tot een depressie leidt. Maar waarom gebeurt dat bij de een wel en bij de ander niet? Inzicht in liefdesverdriet kan ons meer inzicht geven in depressies.

Berend Roorda: 'Als je tegen Poetin of Trump wil demonstreren, wil je dat doen op de dag dat diegene er is'
Datum:20 november 2018

Demonstraties bij de intocht van Sinterklaas. VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff wil dat er een einde aan komt. Hij vindt dat burgemeesters het demonstreren moeten verbieden in de periode van de intocht tot aan het sinterklaasfeest.

Prof. dr. Dirk Slotboom wint FSE Teaching Award 2017
Datum:20 november 2018

Op de Education Day van de Faculty of Science and Engineering is de winnaar van de Faculty Teaching Award 2017 onthuld: prof. dr. Dirk Slotboom is verkozen tot FSE-docent van het jaar 2017.

Hanzehogeschool en RUG tekenen samen met partners convenant studenten- en jongerenhuisvesting in Groningen
Datum:20 november 2018

De Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen hebben op dinsdagmiddag 20 november samen met de gemeente Groningen, huisvesters en studenten het convenant ‘Studenten- en Jongerenhuisvesting in Groningen 2019 – 2022’ ondertekend.

Ubbo Emmiuspenning uitgereikt aan Annemarie Heite
Datum:20 november 2018

In de aula van het Academiegebouw heeft Annemarie Heite op 15 november jl. de Ubbo Emmiuspenning in ontvangst genomen. De alumna van de RUG ontving de penning omdat zij op unieke wijze heeft bijgedragen aan het voor een groot publiek zichtbaar maken van de problematiek rond de gaswinning gerelateerde aardbevingen in en rond het ‘Gasveld Groningen’.

Gezondheidsprogramma op het werk leidt tot stigmatiseren van collega’s met overgewicht
Datum:20 november 2018

Programma’s voor het bevorderen van gezondheid op het werk leggen vaak de nadruk op de eigen verantwoordelijkheid voor afvallen. Deze aanpak kan echter nadelige gevolgen hebben voor werknemers met obesitas. Die gevolgen zijn, onder andere, meer stigmatisering en discriminatie op grond van gewicht op de werkplek. Wat zorgwekkend is, is dat deze programma’s ook hebben geleid tot situaties waarin werknemers het gevoel hebben voor een onmogelijke taak te staan omdat ze zich steeds verantwoordelijker voelen voor hun gewicht maar er minder controle over hebben. Nadruk op de verantwoordelijkheid van de werkgever om zijn werknemers gezond te houden, leidde niet tot deze nadelige effecten en zou een goed alternatief kunnen bieden.

* Het aantal zoekresultaten kan afwijken van het aantal resultaten dat u ziet, omdat sommige documenten afgeschermd zijn.