Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenOnderzoek laten doen

Onderzoek laten doen

  • Heeft u een kennisvraag of probleem en vraagt u zich af op welke manier de universiteit u hiermee kan helpen?
  • Wilt u graag de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen gebruiken voor het ontwikkelen van nieuwe producten?
  • Wilt u door samenwerking een grotere kans maken op het krijgen van subsidie?

Dan kan samenwerken met de Rijkuniversiteit Groningen iets voor u zijn. Onze ervaring met samenwerking op regionaal, nationaal en Europees niveau zorgt ervoor dat we uw kennisvraag op een snelle en efficiënte manier kunnen vertalen naar wetenschappelijk onderzoek. Vanuit onze expertise zorgen we voor een optimale maatschappelijke benutting van de kennis die we samen ontwikkelen. Neem contact met ons op om vrijblijvend de mogelijkheden door te spreken.

Voorbeelden

Wilt u eerst een beeld krijgen van de verschillende partijen waarmee de universiteit een geslaagde wisselwerking is aangegaan? Deze bedrijven en organisaties zijn u in de samenwerking voorgegaan.

Wat is onze werkwijze?

Bent u benieuwd hoe we onze samenwerking met u vormgeven? Zie onze werkwijze. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Hoe en door wie kunt u onderzoek laten doen?

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om onderzoek te laten doen door de RUG. Kleinschalig onderzoek door masterstudenten of enorme projecten waar veel mensen aan meewerken. Een paar voorbeelden:

  • Contractonderzoek. Dit biedt u de gelegenheid kennis te maken met de laatste stand van de wetenschap op uw gebied.
  • Toepassingsgericht en toegepast onderzoek. Dit vindt plaats binnen alle faculteiten van de universiteit, de mogelijkheden verschillen. Business Services is bijvoorbeeld het loket voor toegepast onderzoek dat wordt uitgevoerd door de Faculteit Economie en Bedrijfskunde.
  • U kunt onderzoeksopdrachten uit laten voeren door ervaren onderzoekers, maar ook door pas afgestudeerden of studenten, bijvoorbeeld binnen een van de Wetenschapswinkels van de RUG.
  • De universiteit heeft verschillende expertisecentra onder haar hoede, waar uw onderzoeksvraag in goede handen is. Neem bijvoorbeeld het Ambulatorium, expertisecentrum voor orthopedagogiek en onderwijskunde . Kijk op de overzichtspagina om te weten welke andere centra er zijn.

Profiteer van ons kennisnetwerk!

In het ontwikkelen van kennis maakt de Rijksuniversiteit Groningen gebruik van de samenwerking met andere onderzoeksinstellingen. Dit wetenschappelijke netwerk stelt de universiteit in staat u zo adequaat mogelijk te helpen met uw kennisvraag. Neem een kijkje bij onze samenwerkingsverbanden om te zien met welke partijen de universiteit samenwerkt.

Neem contact op

Bent u benieuwd geworden naar wat de universiteit voor u als bedrijf of organisatie kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij geven u graag meer informatie over onze werkwijze, onze onderzoeken en de mogelijkheden voor een eventuele samenwerking.

Laatst gewijzigd:09 juli 2018 16:30
printView this page in: English