Gertjan's Looblog Juli 2011 navigation back navigation home navigation forward

De foto's van deze maand zijn hier te vinden: Flickr collection

17 juli: rondje vanaf Havelte

route; natuur

16 juli: rondje vanaf Hoogersmilde

Als een echte ramptoerist loop ik vandaag vanaf Hoogersmilde, zodat ik even kan kijken naar de zendmast die gisteren in elkaar gestort is.

route; natuur

15 juli: rondje Grijpskerk en rondje Lauwersoog

Op het uiterste puntje van de pier van de haven van Lauwersoog heb ik een leuk gesprekje met nog iemand die foto's van plantjes aan het maken is.

route Grijpskerk; route Lauwersoog; natuur

paartje op parnassia bezoek bij parnassia nog meer bezoek

14 juli: rondje Beswerd

In de rest van het land schijnt het al de hele dag te regenen, en er wordt gewaarschuwd voor zware windstoten. Hier is het heel grijs, maar droog, en windstil.

route; natuur

13 juli: rondje Delfzijl

Het heeft sinds gisteravond alleen maar geregend. Na het eten maak ik mezelf wijs dat het iets minder geworden is. Maar als ik naar Delfzijl rijd heb ik steeds de ruitenwissers aan. Vlak voor Delfzijl wordt het droog en tijdens de wandeling valt er geen druppel.

route; natuur

11 juli: van Wolddijk

Petri heeft 's avonds nog een vergadering in Bedum, en ik rijd mee tot de Wolddijk ter hoogte van kruising Munnikeweg en loop vandaar via Koningslaagte, Harssenbosch en Wierumerschouw terug naar huis.

route; natuur

10 juli: rondje gasopslag Grijpskerk

Opnieuw een kort rondje, deze keer de andere kant van de nieuwe natuur om de gasopslag. Er zijn veel vlinders, en veel bloemen.

route; natuur

ruig klokje met bezoek bruin zandoogje

9 juli: rondje Peebos

Noek

Slechts een kort rondje vandaag, want we moeten immers oppassen op de 10 maanden oude Noek (mijn tien maanden oude jongste oomzeggertje - de zoon van de jongste zus van Petri). We waren vergeten hoeveel tijd zo'n kleintje kost, maar 't is wel heel leuk.

's Middags toch nog even een rondje vanaf de parkeerplaats bij het blote-voeten-pad bij Peebos. Het is onwaarschijnlijk druk met families met kinderen die met hun blote voeten door de modder lopen. Ik krijg natuurlijk commentaar vanwege mijn schoeisel. Als ik het blote-voeten-pad gehad heb loop ik door het gebied rond de Lauwers - de Fries-Groningse grens. Ik zie onder andere Grote boterbloemen en wateraardbeien.

route; natuur

8 juli: rondje vanaf Groningen naar Vries, en rondje gasopslag Grijpskerk

Ik loop samen met Harm een rondje van zo'n veertig kilometer om te oefenen voor de omloop Goeree-Overflakkee. We vertrekken om half zeven en we zijn precies om half een terug op het terras van het nieuwscafe voor de lunch. Oefening geslaagd, dus eind augustus lopen we samen de 110 kilometer... Vertrek op vrijdag 26 augustus om 7 uur 's avonds in Ooltgensplaat, en daar verwachten we dan in de loop van de middag van zaterdag weer terug te zijn.

's Avonds loop ik nog een heel kort rondje rond de gasopslag bij Grijpskerk, even voordat onze gasten arriveren (Noek c.s.).

route Vries ; route Grijpskerk ; natuur

7 juli: rondje vanaf Loon

route ; natuur

Balloërveld groot blaasjeskruid

5 juli: rondje vanaf Platvoetbrug

route ; natuur

4 juli: rondje vanaf Lauwersoog

Verjaardag Kris. Na de barbeque loop ik nog een rondje vanaf Lauwersoog. Daar is altijd heel veel te zien. De grote verrassing vandaag is stofzaad: een zeer zeldzame plant die opvalt door het ontbreken van bladgroen. Het is ook geen parasiet, maar schimmels zorgen voor de voedselvoorziening.

route ; natuur

moeraswespenorchis stofzaad parnassia

3 juli: rondje van Marum

route ; natuur

2 juli: rondje naar Lettelberterpetten

route ; natuur

terug naar Looblog Juni 2011


Reacties: G.J.M.van.Noord@rug.nl            Andere afleveringen van de looblog

Copyright: de teksten van de looblog zijn "public domain".