Experimenteren met taal

Een goed verstaander... maakt dit spreekwoord moeiteloos af. Meestal is een half woord al voldoende om te begrijpen wat er gezegd wordt. In de kleine tentoonstelling Bent u een goed verstaander? kunt u zelf experimenteren met taal. Van 26 januari 2007 t/m 2 september 2007 was deze tentoonstelling te bekijken en te beluisteren in het Universiteitsmuseum in Groningen. Daarvoor stond de tentoonstelling in het Universiteitsmuseum in Utrecht. Op dit moment is de tentoonstelling niet meer te bezichtigen in een van deze musea. Maar...

...bezoek nu onze interactieve website!

Begrijpen en verstaan doen we dagelijks ontelbare keren zonder daar verder bij stil te staan. Het grootste deel van de tijd gaat dit goed. En dat terwijl er zoveel mis kan gaan. Deze tentoonstelling maakt u hiervan bewust en zet uw hersenen keer op keer voor het blok. U zult ervaren dat computers en kinderen (nog) niet zulke goede verstaanders zijn en u kunt deelnemen aan een wetenschappelijk taalexperiment. De resultaten van het experiment worden later hier bekend gemaakt. En wie het aandurft, onderwerpt zichzelf aan de uitdagende taalquiz en ontdekt of hijzelf aan een half woord genoeg heeft.

museum

Bezoekadressen universiteitsmusea:

Universiteitsmuseum Groningen
Oude Kijk in 't Jatstraat 7a
9712 EA Groningen
Tel.: 050-3635083/3635562

Openingstijden:

dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur


Universiteitsmuseum Utrecht
Lange Nieuwstraat 106
3512 PN Utrecht
Tel.: 030-2538008

Openingstijden:

dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur

Sponsors:

De tentoonstelling Bent u een goed verstaander? is financieel mogelijk gemaakt door: Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO); Utrecht Institute of Linguistics OTS, Universiteit Utrecht; Centre for Language Studies, Radboud Universiteit Nijmegen; Center for Language and Cognition Groningen, Rijksuniversiteit Groningen en School of Behavioral and Cognitive Neurosciences, Rijksuniversiteit Groningen.